Bir fikir platformu olarak hedefimiz ,kutuplaşmanın giderek arttığı,fay hatlarının keskinleştiği,siyasetçilerin sadece şehit cenazelerinde bir araya gelip konuştuğu ülkemizde,Yeni Siyaset Kültürü'nün oluşumuna katkı sağlayarak,Yeni Siyaset İnsanlarına ,Siyasette Bende Varım dedirtmek.

BİLLdiğiniz Gibi Değil!

 

Asırlar önce bizim topraklarımızda söyledi Mevlana ; Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Bize ilkokul kitaplarında, hikayelerde hatta  öğütlerde bile söylenirdi bu söylem. Küçükken tam anlayamazsakta bunun hayatımızda önemli bir söz olduğunu bilirdik.

Geçiş dönemi gençleri, yani Y kuşaklarının çektikleri saymakla bitmez. Ama biz bir ülkenin, dayatmalı ahlaki düzen değiştirmesi için yaptığı, bütün hayal balonlarının patladığını gördük.

Gelin somut bir örnek üzerinden yazımıza devam edelim.Cosby Show, Amerikalı zenci komedyen Bill Cosby'nin başrolünde oynadığı ve Doktor Cliff Haxtable ile ailesinin maceralarını anlatan durum komedisi, sevilen bir diziydi. Dizideki ailenin adı Haxtable olduğu halde TRT'nin neden ısrarla Cosby ailesi olarak yayınladığı bilinmez. Dizide Cosby Ailesi; Baba Cliff Haxtable doktor, doktorun güzel avukat eşi Sandra ve Denise,Venatta ,Teo ile Rudy adlı dört çocuğa sahip kalabalık bir ailedir. Bill Cosby'i Sezai Aydın unutulmaz başyapıt dublajıyla seslendirerek dizinin sevilmesine katkıda bulunmuştur. Şimdilerde onun bile pişmanlar vagonuna eklenmiş olduğundan adım gibi eminim.

Ailenin kalabalık olması ve ailedeki her bireyin sorunu için çözüm yolu aramaları, iyi bir aile yapısının nasıl olacağını gösteriyordu. Aile üyeleri birbirlerine düşkün ilişkileri yüzeysel değildir. Denise, Vanessa, Teo, Rudy ailedeki farklı yaşlardaki çocuklardı,Cosby Ailesi'nde çocukların yaşlarından dolayı birbirinden apayrı yaşamları ve bu yaşamların getirdiği sorunlar ele alınıyordu. Cosby Ailesi dizisi aile dizileri arasındaki yerini her zaman korumuş ve zamana karşı unutulmayan diziler arasında yer almıştır.

Bill Cosby, 1980 - 90'lı yıllarda yayınlanan ünlü dizi Cosby Ailesi ile    'Amerika'nın babası' olarak anılma noktasına ulaşmıştır. Fakat gelin görünki,  60 yılda 60'a yakın kadının cinsel istismar iddiaları sonrası, ünlü oyuncu ve komedyen Bill Cosby 'cinsel saldırgan' hükmüyle cezaevinde. Ve hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. 
 

‘Amerikan Babası’ tıpkı bacadan girmesini beklediğimiz Noel Baba gibi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Dünya'da sevilerek izlenen baba figürü, gerçek dünyasında bambaşka bir profilde karşımıza çıktı. Çelişkili bir figürün empoze edilişine seyirci kalınan bu hikaye, bunun gibi olanlardan sadece biri. Ne kadar o büyüyü korumaya da çalışsanız, gerçekler bir gün ortaya çıkmak için beklerler. Ne, nerede, nasıl, ne zaman, neden ve kim olduğu soruları önem arz etmeye dursun; asıl meselemiz gerçeğin aksine, gösterilmeye zorlanılan şeyler.

Bakalım bu yüzyılın sonunda, başka bir hikayenin gerçekleri gün yüzüne çıktığında, maskeler düşüp oyunlar bozulduğunda, bizleri hayretler içinde bırakarak şaşkına çevirecek figüranlar kimler olacak?